Wat heb je nodig voor hardlopen? [De complete gids]

Woensdag 16 Oktober 2024

Of je nu wilt beginnen met hardlopen of al jaren traint, de juiste hardloopkleding en accessoires helpen je nóg meer uit je hardloopsessies te halen zodat jij altijd een succesvolle en comfortabele run hebt. Hardlopen klinkt wellicht eenvoudig, je hardloopschoenen aan en gaan toch? Niet helemaal, de juiste uitrusting zorgt er namelijk voor dat je jouw prestaties kan gaan verbeteren maar ook de kans op blessures minimaliseert zodat je kan genieten van elke stap die je zet.

Na het lezen van deze complete hardloopuitrusting blog weet jij precies welke kledingstukken en benodigdheden jij nodig hebt om het uiterste uit elke run te halen.

In deze blog over wat je nodig hebt voor hardlopen:

  1. Waarom de juiste hardloopuitrusting van groot belang is
  2. Wat heb je allemaal nodig voor hardlopen?
  3. Dit zijn de hardloopitems die je minimaal nodig hebt
    3.1. Hardloopschoenen
    3.2. Hardloopbroek
    3.2.1. Korte hardloopbroeken
    3.2.2. Lange hardloopbroeken
    3.3. Hardloopshirts
  4. Hardlookjack / jas
  5. Hardloopsokken
  6. Sportbeha
  7. Kort samengevat de basis uitrusting voor hardlopen
  8. Optionele, maar handige kledingstukken en accessoires voor hardlopen
    8.1. Bescherming voor je hoofd
    8.2. Hardloophandschoenen
    8.3. Arm- en beenwarmers (tubes)
    8.4. Reflecterende / verlichte kleding en accessoires
    8.5. Hydratatie voor tijdens het hardlopen
    8.6. Sport hoofdtelefoons
    8.7. Sporthorloge
    8.8. Sportvoeding
  9. Ga je voor een rondje om het blok of toch een hardloopwedstrijd?
  10. Conclusie

Waarom de juiste hardloopuitrusting van groot belang is

Het kiezen van de juiste hardloopkleding is meer dan alleen een kwestie van comfort. De juiste hardloopoutfit gaat je namelijk het verschil brengen tussen een fijne en blessurevrije run of een oncomfortabele run en belemmerde prestaties. Dat laatste wil je natuurlijk niet als hardloper. Goede hardloopschoenen zijn bijvoorbeeld essentieel voor je voeten en gewrichten. Maar ook ademende en vochtregulerende kleding speelt een grote rol in een optimale hardloopervaring.

Het kiezen van de juiste kleding en uitrusting zorgt er niet alleen voor dat je een comfortabele run ervaart maar ook dan je langer en efficiënter kan blijven lopen. Of je nu traint voor die felbegeerde wedstrijd of gewoon fit wilt blijven, de juiste hardloopkleding zorgt ervoor dat jij elke uitdaging straks aankan en gaat overwinnen.

Wat heb je allemaal nodig voor hardlopen?

Hardlopen lijkt op het eerste gezicht misschien wel makkelijk, schoenen aan en gaan toch? Niet helemaal, je wilt immers comfortabel, veilig en blessurevrij blijven rennen toch? De juiste hardloopuitrusting is daarbij onmisbaar. Of je nu net begint met hardlopen of al een ervaren hardloper bent, de juiste kleding en accessoires maken een groot verschil in je prestaties en loopervaring. Om je goed op weg te helpen neem ik je mee naar de hardloopitems die je minimaal nodig hebt voor een fijne loopervaring en als bonus zal ik ook verschillende accessoires bespreken die je runs nog comfortabeler en fijner maken.

De mogelijkheden zijn enorm als het gaat om hardloopkleding en om goed van start te kunnen gaan heb je een aantal onmisbare kledingstukken nodig. Deze basis zorgt niet alleen voor comfort, maar helpt je ook om blessures te voorkomen en je prestaties te verbeteren.

Kleding en uitrusting die je minimaal nodig hebt bij hardlopen:

Hardloopschoenen

Hardloopschoenen zijn zonder twijfel het belangrijkste onderdeel van je hardloopoutfit. In tegenstelling tot gewone sportschoenen en sneakers, die veelal ontworpen zijn voor dagelijks regulier gebruik, zijn hardloopschoenen speciaal ontwikkeld om je zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens het hardlopen. Ze bieden je namelijk specifieke ondersteuning en eigenschappen die sneakers of gewone sportschoenen je simpelweg niet bieden.

De juiste hardloopschoenen helpen je het uiterste uit elke run te halen en ook blessures te voorkomen door bijvoorbeeld de druk / impact die je enkels, knieën en heupen ervaren bij elke stap. Dit komt door de speciale ontwerpen welk zorgen voor schokabsorptie, schokdemping en de juiste ondersteuning. Daarnaast is een goede pasvorm van groot belang, de schoenen moeten namelijk perfect aansluiten op je voeten om wrijving, schuren en blaren te voorkomen. Maar ook als je overpronatie ervaart (waarbij je voet te ver naar binnen kantelt), zijn er speciale hardloopschoenen voor een nog betere ondersteuning.

Andere belangrijke punten op om te letten bij het uitzoeken van je nieuwe hardloopschoenen is de zogenoemde “drop” van de schoen (dit is het hoogte verschil tussen je hak en voorvoet), maar ook het gebruikte materiaal dat voor een ademend vermogen en flexibiliteit zorgt. Daarnaast kan je nog kijken naar het gewicht van de schoenen. Lichtgewicht schoenen kunnen helpen om sneller en efficiënter te lopen.

Merken zoals HOKABrooks en Craft hebben hardloopschoenen ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen, geheel afgestemd op de pasvorm voor beide.

Ben je op zoek naar nieuwe hardloopschoenen? Lees dan ook eens de blog over [Waar je op moet letten bij het kopen van hardloopschoenen]. Zo kan je straks de perfecte hardloopschoenen uitkiezen.

Hardloopbroek (kort en lang)

Een goede, comfortabele hardloopbroek is het derde onmisbare kledingstuk voor jou als hardloper. Of je nu graag tijdens de zonnige dagen in een korte hardloopbroek wilt rennen of juist frissere koudere dagen in een langere hardloopbroek, de juiste broek brengt je de nodige comfort die je nodig hebt om comfortabel te kunnen hardlopen, ongeacht de afstand of weersomstandigheden.

Korte hardloopbroeken

Korte hardloopbroeken zijn het fijnste om te gebruiken tijdens de zonnige, warmere dagen. Een korte hardloopbroek brengt je namelijk maximale ventilatie en bewegingsvrijheid, hierdoor blijven je benen koel en droog waardoor je altijd een optimale run hebt. Er zijn ook korte broeken met een extra binnenbroek. Als je last hebt van en schurend effect dan kan deze binnenbroek dit verminderen. Daarnaast geeft deze ook een betere ondersteuning en afdekking van je benen. Deze korte hardloopbroeken zijn gemaakt van speciale ademende stoffen die zweet snel van je uit afvoeren waardoor deze droog en comfortabel blijven, zelfs tijdens je intensieve runs. Een ander bijkomend voordeel hiervan is dat de kans op irritatie en schuren tot een miniem beperkt worden.

Lange hardloopbroeken

Begint de temperatuur te dalen en het wat frisser te worden, dan is een lange hardloopbroek ideaal. Deze hardloopbroeken bieden je dezelfde ademende en vochtregulerende voordelen als de korte varianten, maar zorgen daarnaast voor extra warmte en bescherming tegen de koude wind. Deze tights worden vaan gekozen in een relatief dunne variant, echter zijn er ook opties om voor broeken met windstopper materiaal op de bovenbenen te gaan voor extra bescherming tijdens zeer koude dagen. Ook bieden ze vaak reflectie elementen voor zichtbaarheid. Een lange hardloopbroek is perfect voor trainingen in de herfst en winter, als het kouder is zodat je ook dan heerlijk kan blijven trainen.

Hardloopshirts

Naast goede hardloopschoenen en een hardloopbroek is het derde belangrijkste kledingstuk een goed hardloopshirt. Een goed hardloopshirt biedt je namelijk veel meer dan alleen comfort, het draagt actief bij aan je prestaties en zorgt ervoor dat jij je tijdens het hardlopen op je best voelt.

Een goed hardloopshirt is gemaakt van ademende, vochtregulerende materialen die je zweet snel van je huid afvoeren en je lichaam droog houdt. Dit is namelijk belangrijk om oververhitting te voorkomen en eventueel irritatie door schurende kleding te voorkomen, vooral tijdens langere runs en warmere omstandigheden. Draag je bijvoorbeeld een katoenen shirt dan zal deze zwaarder worden doordat deze je zweet vasthoudt wat ook niet comfortabel en fris is. Een speciaal hardloopshirt is licht en luchtig zelfs wanneer je veel zweet.

Daarnaast bieden hardloopshirts vaak een ergonomische pasvorm aan, wat betekent dat ze zich naar je lichaam vormen en zorgen voor een optimale bewegingsvrijheid. Hierdoor kan je zonder beperkingen je armen blijven bewegen wat zorgt voor een fijne en natuurlijke loopbeweging.

In onze uitgebreide collectie vind je een brede selectie aan verschillende hardloopshirts terug van topmerken zoals Craft, Fusion, CompressportOdlo en 2XU. Daarbij heb je ook nog de keuze uit verschillende varianten zoals een mouwloos shirt voor extra ventilatie, een hardloopshirt met korte mouwen voor je dagelijkse runs en hardloopshirts met lange mouwen voor als je op zoek bent naar extra bescherming en warmte tijdens de frissere en koelere dagen.

Hardloopjack / jas

Een hardloopjack is onmisbaar voor wie het hele jaar door wilt blijven hardlopen, ongeacht de weersomstandigheden. Een kwalitatief hardloopjack biedt je namelijk de comfort en de bescherming die je nodig hebt om je volledig op je run te kunnen focussen.

Onze collectie hardloopjassen is gemaakt van speciale ademende stoffen die ervoor zorgen dat zweet snel van je huid afgevoerd wordt, hierdoor blijf je droog en comfortabel. Hierdoor voorkom je eventueel schuren en irritaties. Het fijne is dat de ademende stoffen ervoor zorgen dat je huid droog blijft maar ook dat je lichaamstemperatuur op peil blijft (niet te koud of te warm) zodat je altijd optimaal kan presteren.

Wil je graag blijven hardlopen tijdens de koudere maanden, zoals de herfst, winter of vroege lente? Dan is een hardloopjas met lange mouwen fijn om te hebben. Ze bieden je extra bescherming tegen de kou en wind zodat je ook tijdens deze koudere dagen gewoon lekker dan blijven trainen. Sommige van deze jacks zijn voorzien van speciale wind- en / of regenbescherming, en soms nog zelfs een extra capuchon om je hoofd extra te beschermen.
Daarnaast zijn er ook nog mouwloze hardloopjacks, deze zijn ideaal als je nog niet héél koud is en je bijvoorbeeld al een hardloopshirt met lange mouwen hebt en je jouw body / core extra wilt beschermen.

Afhankelijk van de hardloopjas zijn er soms ook reflecterende details aanwezig wat zorgt voor extra veiligheid als je graag in de vroege ochtenden of in de avonden wilt hardlopen. Zo ben je beter zichtbaar voor andere weggebruikers en verhoog je jouw veiligheid.

Hardloopsokken

Goede hardloopschoenen kunnen niet zonder goede hardloopsokken, al lijken hardloopsokken op het eerste gezicht niet zo belangrijk, ze maken een wereld van verschil. In tegenstelling tot je dagelijkse, veelal katoenen, sokken zijn hardloopsokken speciaal ontworpen om je voeten optimaal te ondersteunen en beschermen tijdens het hardlopen. Ze bieden je een betere comfort en verminderen de kans op eventueel schuren en vervelende voetproblemen zoals blaren en andere irritaties. Veel hardloopsokken zijn unisex maar er zijn ook sokken voor mannen en vrouwen

Net zoals bij je hardloopshirt en hardloopbroek is het belangrijk dat je jouw voeten droog en comfortabel kan houden. Daarom is het belangrijk dat de hardloopsokken snel vocht afvoeren en ademend zijn zodat je voeten comfortabel blijven. Om dit te kunnen bieden worden de hardloopsokken gemaakt van speciale stoffen die geen vocht opnemen waardoor ook de kans op wrijving in je hardloopschoenen geminimaliseerd wordt. Dit zorgt ervoor dat je comfortabel kan blijven rennen zonder dat je last krijgt van schuurplekken of blaren.
Veel hardloopsokken (zoals Compressport) hebben ook speciale compressie en ondersteunende gebieden bijvoorbeeld rond de voetboog en enkels, wat helpt om de kans op blessures en omzwikken te beperken. Daarnaast ervaar je met langere hardloopsokken ook een betere stimulering van je bloedsomloop en opvangen van spierschokken.

Het dragen van katoenen sokken raden wij af. De reden hiervoor is dat katoen vocht vasthoud, waardoor je sokken nat en zwaar worden. Dit kan leiden tot blaren door schuren maar ook tot schimmels op je voeten die je liever wilt voorkomen. Daarnaast bieden de katoenen sokken ook geen geoptimaliseerde ondersteuning wat goede hardloopsokken wel bieden.

Sportbeha

Voor de vrouwelijke hardlopers is een goede sportbeha onmisbaar. Een normale beha is namelijk ontworpen voor de dagelijkse ondersteuning, daar een speciale sportbeha ontworpen is om je de nodige ondersteuning te geven die je onmisbaar is bij je hardloopsessies. Een goede sportbeha brengt je namelijk niet alleen meer comfort maar beschermt je borsten ook tegen de impact van de herhalende bewegingen en schokken bij het hardlopen.

Tijdens het hardlopen bewegen je borsten mee met elke stap die je zet. Omdat je borsten geen spieren bevatten worden ze alleen ondersteund door je huid en bindweefsel daarom is een extra ondersteuning belangrijk. Zonder de juiste ondersteuning kunnen je borsten namelijk beschadigd raken wat kan lijden tot verandering van de vorm en stevigheid van je borsten. Dit geldt niet alleen voor vrouwen met een grotere cupmaat maar ook vrouwen met kleine borsten kunnen ongemak en weefselschade ervaren zonder de juiste ondersteuning.

Of je nu een rustige jogger bent of traint voor je volgende marathon of triathlon, het dragen van een goede sportbeha is belangrijk om je borsten te beschermen tegen blijvende schade. Het voorkomt onder andere pijn, verminderd de zogenoemde “bounce” en het helpt je rug te ondersteunen tijdens de intensieve bewegingen.

Kort samengevat de basis uitrusting voor hardlopen

Dit zijn alle essentiële hardloopstukken die je minimaal nodig hebt om goed te kunnen starten met hardlopen. Goede hardloopschoenen, die zorgen voor schokabsorptie en bescherming van je gewrichten. Een ademend hardloopshirt die je droog en koel houdt en een goede hardloopbroek (lang of kort) die je de nodige comfort en bewegingsvrijheid biedt. Wordt het wat kouder buiten dan is een goed hardloopjack een wenselijk stuk ter bescherming tegen de wind, kou en regen. Daarnaast is ook een goede set hardloopsokken onmisbaar, deze beschermen en ondersteunen je voeten tijdens het hardlopen tegen blaren en voorkomen schuren, en als laatste voor de dames, een goed passende en ondersteunende sportbeha om je borsten goed te beschermen en ondersteunen tijdens het rennen.

Deze kledingstukken vormen samen de ideale combinatie voor jou als hardloper. Zo kan je straks het uiterste uit elke run halen en ga je met plezier elke dag je rondjes en trainingen doen.

Optionele, maar handige kledingstukken en accessoires voor hardlopen

Naast de essentiële hardloopuitrusting zijn er nog andere handige kledingstukken en accessoires die je hardloopervaring aangenamer maken en verbeteren. Of het nu gaat om bescherming tegen de zon, extra warmte tijdens de koudere dagen of het gehydrateerd blijven tijdens je langere runs. Deze extra items kunnen je loopcomfort verbeteren en je prestaties naar een hoger niveau tillen. Laten we deze extra stukken is nader gaan bekijken

Bescherming voor je hoofd

Ben je op zoek naar bescherming voor je hoofd? Een goede bescherming tegen de zon, wind en kou helpt je om comfortabel en gefocust te blijven. Daarom vind je in onze hardloopcollectie verschillende hoofdbeschermers terug zoals petten, visors, nek tubes (gaiters), hoofdbanden en beanies, allemaal hebben ze hun eigen unieke voordelen.

  • Pettenvisors en mutsen: Deze zijn perfect voor zonnige dagen, omdat ze je gezicht en ogen beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Als je extra ventilatie wilt dan kan je kiezen voor een visor. Hardloopmutsen zijn dan weer perfect voor de frissere dagen zodat je hoofd comfortabel blijft.
  • Gaiters (nek tubes): Deze nek tubes kan je zowel om je nek als over je mond en neus dragen, het grote voordeel van een gaiter is dat ze je extra bescherming bieden tegen de wind en kou.
  • Hoofdbanden: Deze zijn perfect voor de tussenliggende seizoenen of wanneer je graag je oren extra bescherming en warmte wilt geven. Daarnaast heb je ook geen last van zweetdruppels die van je voorhoofd afdruppelen want deze worden allemaal opgevangen door de hoofdband.
  • Beanies: Als laatste hebben we nog beanies, deze worden vaak gebruikt voor de koudere dagen als je jouw hoofd extra warmte wilt geven, zonder je te laten oververhitten.

Hardloophandschoenen

Hardloophandschoenen zijn tijdens de koudere dagen een welkom deel van je hardloopuitrusting. Je handen verliezen namelijk snel warmte tijdens het hardlopen, wat je kostbare energie kost. Met een paar goede handschoenen blijven je handen warm en comfortabel zodat jij je volledig kan focussen op je runs.

Arm- en beenwarmers (tubes)

Voor de frissere en koudere dagen kan je ook gebruik maken van arm- en beenwarmers, ze zijn perfect voor iedereen die snel zijn of haar hardloopoutfit wilt aanpassen aan de wisselende weersomstandigheden. Deze tubes bieden je armen (of benen) extra warmte en bescherming op de momenten dat het nét te koud is voor alleen een hardloopshirt of korte hardloopbroek maar wanneer nog warmere kleding nog niet wenselijk is. Het voordeel is dat ze gemakkelijk aan en uit te trekken zijn waardoor je ze ook onderweg aan of uit kan doen en bijvoorbeeld opbergen in je rugzak.

De beenstukken kunnen opgedeeld worden in twee varianten:

  • Beenstukken die voor extra warmte zorgen, deze worden ook wel beenwarmers genoemd en hebben een volledige lengte van enkel tot bovenbeen.
  • Beenstukken die een compressie werking hebben, deze stukken worden ook wel ‘tubes’ genoemd. Deze zijn vaak korter, lopen alleen van de enkel tot bovenkant kuit en zorgen voor een schok absorptie en spier ondersteuning van de kuit.

Bekijk hier alle beenstukken en kuitstukken

Reflecterende / verlichte kleding en accessoires

Als je graag op de vroege ochtend of ’s avonds laat gaat hardlopen, dan is het belangrijk dat je extra goed zichtbaar bent, voor je eigen veiligheid maar ook voor andere weggebruikers. Er zijn verschillende soorten items om je veiligheid te vergroten, zoals een reflecterend hardloopvest, een verlichte hardloopvest en bijvoorbeeld een verlichte hardloop armband. Wij raden het altijd aan om te gaan voor een item welk verlicht, simpelweg omdat je dan veel beter zichtbaar bent in vergelijking met een stuk dat alleen reflecteert.

Hydratatie voor tijdens het hardlopen

Het is belangrijk om goed gehydrateerd te blijven tijdens je hardloopsessies. Of je nu korte of lange afstanden loopt, daarom hebben wij verschillende drinksystem in onze collectie zodat jij altijd voldoende drinken kan meenemen. De drinksystemen kunnen grofweg verdeeld worden in twee groepen:

  • Drinkgordels
  • Hydratatiesystemen (rugzak)

Een drinkgordel is perfect voor de hardloper die een gemakkelijke en compacte oplossing zoekt om drinken mee te nemen. Deze gordel klik je om je middel en is voorzien van 2 of 4 kleine bidonnetjes. Zo zijn ze altijd binnen handbereik en kan je eenvoudig en snel wat de drinken pakken tijdens het hardlopen.

Daarnaast zijn er ook nog speciale hydratatiesystemen, deze oplossing is perfect voor de lopers die mee vrijheid en extra opslagruimte nodig hebben. Deze compacte rugzakken bevatten een geïntegreerde drinkzak met handige drinkslang. De drinkslag loopt over de schouderband naar voren zodat je nóg makkelijker kan drinken.

Sport hoofdtelefoons

Voor de hardlopers die niet zonder hun favoriete muziek kunnen hebben wij ook speciale hardloop sport hoofdtelefoons van het merk Shokz. Deze speciaal ontworpen headsets zijn perfect voor de lopers die graag willen genieten van hun favoriete muziek of podcasts zonder in te hoeven leveren op het draagcomfort of veiligheid.

De headsets van Shokz zijn lichtgewicht met een ergonomisch ontwerp waardoor ze altijd perfect op je hoofd passen zonder te bewegen of knellen. Voor de intensieve hardlopers onder ons, ze zijn ook zweetbestendig dit maakt ze ideaal voor die langere intensieve runs.

Houd je prestaties bij met een sporthorloge

Voor de hardlopers die graag gericht trainen, willen optimaliseren en alles nauwkeurig willen bijhouden zijn er speciale sporthorloges beschikbaar. Of het nu gaat om het bijhouden van je hartslag, je looptijd, je routes, of de afstand wilt bijhouden, deze horloges geven je de tools die je nodig hebt om elke run naar een hoger niveau te tillen. Zo kan je achteraf elke run goed analyseren en voor de volgende hardlooptraining weer nieuwe uitdagende doelen stellen.

Sportvoeding

Naast dat je jouw vochtpeil goed op orde moet houden is het ook belangrijk om voldoende energie binnen te krijgen, vooral tijdens je lange en intensieve runs. Omdat een heel lunch pakket niet handig is om mee te nemen zijn er speciale sportgelletjes, energiedranken en energierepen die je gemakkelijk kan meenemen en speciaal ontwikkeld zijn om je snel en effectief van energie te voorzien. De energierepen zijn daarbij weer fijn om na je training of wedstrijd iets vasts te eten.

Ga je voor een rondje om het blok of toch een hardloopwedstrijd?

Of je nu graag voor of na je werk een rondje om het blok wilt hardlopen om je hoofd even lekker leeg te maken en aan je gezondheid te werken, of dat je nog groter nastreeft en het serieuzer wilt aanpakken. Een casual run is heerlijk om even te ontsnappen aan de drukte van de dag, je conditie te verbeteren en nieuwe energie op te doen. Een half uurtje rennen kan namelijk al een groot verschil maken voor zowel je lichaam als geest.

Wil je lat hoger leggen en jezelf écht goed uitdagen? Dan kan je natuurlijk ook meedoen aan een officiële hardloopwedstrijd. Van de toegankelijke 5K of 10K tot échte serieuze hardloopwedstrijden zoals een halve marathon of volledige marathon. En voor de echte geharde hardlopers zijn er ook ultramarathons en trailruns, of als je van een unieke uitdaging houdt kan je ook gaan voor een triathlon waarbij je zwemt, fietst én hardloopt. Benieuwd naar de officiële hardloop afstanden? Lees er meer over in de blog over hardloop afstanden.

Conclusie

Nu weet je precies welke hardloopkleding je nodig hebt voor een comfortabele en optimale run. Het kiezen van de juiste hardloopuitrusting is namelijk belangrijk zodat je altijd comfortabel, veilig en efficiënt kan lopen. Met de juiste kledingstukken zoals goed passende hardloopschoenen, ademende shirts, comfortabele broeken, een beschermende hardloopjas, en ondersteunende hardloopsokken heb je de perfecte basis voor elke hardloopsessie. Daarnaast kan je nog extra accessoires gebruiken zoals hoofdbescherming (petje), hardloophandschoenen, arm- en beenwarmers, reflecterende accessoires, een drinksysteem of hydratatiesysteem, een sporthoofdtelefoon, een sporthorloge, en energierepen / gelletjes voor het nog verder verbeteren van je hardloopervaringen. Door te gaan voor een goede hardloopuitrusting zal je niet alleen je prestaties gaan verhogen maar ook elke route met plezier en meer vertrouwen aangaan.

Hulp nodig bij de keuze van je nieuwe hardloopuitrusting?

Wil je graag nieuwe hardloopuitrusting kopen? Maar ben je er nog niet helemaal uit welke kleding / uitrusting het beste bij jouw wensen en behoeften past? Dan helpen wij je graag verder bij al je vragen om tot de perfecte keuze te kunnen komen. Je kan onze hardloopspecialisten bereiken via +31(0)413-256800 of stuur een e-mail. Je kan ook een bezoekje brengen aan onze winkel, in Volkel Nederland.

Waarom Triathlon24?

Home | Blog > Wat heb je nodig voor hardlopen? [De complete gids]

Print
Advies nodig?

Triathlon24.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?