De top 5 beste triathlon wetsuits

Maandag 26 Augustus 2024

Ben jij er klaar voor om je triathlonprestaties en tijden naar een hoger niveau te tillen? Laat geen kostbare secondes liggen! Het kiezen van het juist triathlon wetsuit kan namelijk het verschil maken tussen een soepele, sneller zwemervaring of een race waarin je worstelt om gedurende de race een goede techniek te behouden. Met het juiste wetsuit zal je niet alleen je drijfvermogen en waterligging verbeteren waardoor je sneller en efficiënter kan zwemmen, maar ook je energieverbruik verminderen, wat belangrijk is bij triathlons met een lange afstand. In deze blog nemen wij je mee in de top 5 beste triathlon wetsuits die ervoor zorgen dat jij niet alleen wint maar dit ook in comfort en met vol vertrouwen gaat doen. Ontdek alle top triathlon wetsuits zodat jij straks je persoonlijke records gaat neerzetten.

In deze blog met de top 5 beste trisuits:

  1. Waarom is het belangrijk om een goede wetsuit te hebben voor je triathlons?
  2. Onze top 5 triathlon wetsuits
    2.1. BTTLNS Inferno 1.0 wetsuit lange mouw
    2.2. Sailfish Attack wetsuit lange mouw
    2.3. BTTLNS Rapture 3.0 wetsuit lange mouw
    2.4. Orca Athlex Float wetsuit lange mouw
    2.5. BTTLNS Tormentor 3.0 wetsuit lange mouw
    2.6. Bonus triathlon wetsuit
  3. Wat is een triathlon wetsuit?
  4. Waarop kan je letten bij het uitzoeken van jou wetsuit?

Waarom is het belangrijk om een goede triathlon wetsuit te hebben voor je triathlons?

Wellicht wil je wel meedoen aan je eerste triathlon of ben je op zoek naar een nieuwe triathlon wetsuit zodat je nóg betere tijden kan neerzetten. Een triathlon bestaat uit drie onderdelen, zwemmen, fietsen en hardlopen, waarbij de juiste kleding en uitrusting je goed kunnen helpen om het uiterste uit je wedstrijden te kunnen halen.

Het eerste onderdeel van de triathlon is zwemmen, vrijwel elke deelnemer draagt daarbij een speciaal triathlon wetsuit, mits het niet verboden is door de wedstrijdregelgeving (bij te warme temperaturen). Deze triathlon wetsuits zijn speciaal ontwikkeld voor wedstrijdzwemmen. Een goed triathlon wetsuit is namelijk onmisbaar voor elk triatleet, dit omdat een wetsuit directe impact heeft op zowel je prestaties als je comfort. Zo biedt een wetsuit je extra drijfvermogen (je krijgt daardoor een betere ligging in het water), waardoor je efficiënter kan zwemmen en minder energie hoeft te gebruiken, wat vooral belangrijk is bij langere triathlons. Een ander belangrijk punt is dat een triathlon wetsuit je ook extra isolatie biedt tegen het koudere water, zo blijft je lichaam op een aangename temperatuur. Tevens verminderd een goed passend wetsuit de weerstand van het water waardoor je sneller kan zwemmen (je wordt hydrodynamischer).

Het juiste wetsuit helpt je dus om het uiterste uit je wedstrijden te kunnen halen en dat je optimaal kan presteren in comfort.

Onze top 5 triathlon wetsuits

Als oud triatleten weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om een goed passende triathlon wetsuit te hebben. Het pak moet natuurlijk niet alleen comfortabel zitten maar ook bijdragen aan je prestaties zodat jij steeds snellere tijden kan neerzetten.

Kleine maar belangrijke note, er is géén dé beste wetsuit, de keuze van het juiste wetsuit is namelijk van veel verschillende factoren afhankelijk en erg persoonlijk. Zo is ieder lichaam anders en kan een bepaald wetsuit voor de een perfect zitten terwijl jij juist een ander wetsuit nodig hebt. Maar ook het drijfvermogen is een belangrijke factor, want ook hier geldt elk lichaam is anders en het kan zijn dat jij meer (of minder) drijfvermogen nodig hebt dan een ander.

Om je te helpen bij je zoektocht naar de ideale triathlon wetsuit hebben wij een selectie gemaakt van de top 5 wetsuits die in onze ogen uitblinken. Daarbij hebben wij gekeken naar de prijs / kwaliteit verhouding, de beste verkoop in onze winkel, tests en de beste keuzes in materiaal en gebruikte technieken door de fabrikant. We behandelen ze 1-voor-1.

  1. BTTLNS Inferno 1.0 wetsuit lange mouw
  2. Sailfish Attack wetsuit lange mouw
  3. BTTLNS Rapture 3.0 wetsuit lange mouw
  4. Orca Athlex Float wetsuit lange mouw
  5. BTTLNS Tormentor 3.0 wetsuit lange mouw
  6. Bonus triathlon wetsuit

1) BTTLNS Inferno 1.0 wetsuit met lange mouwen

Maak kennis met de BTTLNS inferno 1.0 wetsuit, met dit wetsuit zet BTTLNS een nieuwe standaard in de mid-range triathlon wetsuits. Dit wetsuit combineert een optimaal drijfvermogen, flexibiliteit en comfort zodat jij je zwemprestaties naar een hoger niveau kan tillen. Dankzij de speciaal ontworpen Nano Aerodome panelen biedt de Inferno wetsuit je een ongeëvenaard drijfvermogen, met ruim 30% meer lift rond het middelpunt van je lichaam in vergelijking tot traditioneel neopreen. Het goede drijfvermogen zorgt ervoor dat jij een stabielere en efficiëntere lichaamshouding in het water hebt, waardoor je sneller kan zwemmen.

Daarnaast is de Inferno uitgerust met #39cell Yamamoto neopreen op de schouders met een dikte van 1,5mm voor ongekend veel vrijheid rondom de schouders, armen en oksels. Dit zorgt voor zeer veel vrijheid in de zwemslag zodat je bij iedere slag het maximale eruit kan halen. Dit gecombineerd met een goede afwerking; speedcuffs voor snel uittrekken en 2mm neopreen op polsen / nek voor drukverlaging maar goede aansluiting.

Specificaties:

Merk: BTTLNS
Neopreen samenstelling: 39#Cell yamamoto neopreen 1,5mm op de schouders, 5mm NanoAirdome rondom buik / dijbenen, 4mm op de borst en 3,5mm op de onderbenen.
Uitvoering: Voor gevorderde
Kleur: Zwart / rood / grijs (heren) of Zwart / paars / grijs (dames)
Geslacht: Heren / dames
Mouw lengte: Lang
Rits: Rits achterkant
Maatvoering:
Heren XS, S, SM, ST, M, MT, ML, L, XL, XXL.
Dames; XS, S, SM, ST, M, L, XL.

Eigenschappen:

  • 39# Cell Yamamoto neopreen: 1,5mm op de schouders, armen en oksels. Dit zorgt voor superieure flexibiliteit, verhoogd comfort en maximale bewegingsvrijheid.
  • Geoptimaliseerd ontwerp: speciaal ontworpen en ontwikkeld voor topprestaties tijdens wedstrijden in combinatie met een goed comfort tijdens trainingen.
  • Enkellaags nekconstructie: Biedt je een goede afsluiting en voorkomt druk op de borst en nek door je adamsappel vrij te houden.
  • Nano-Aerodome panelen: Geplaatst van heup tot knie voor extra drijfvermogen en een stabiele houding in het water.
  • Speedcuffs SCS Stretch: Bij polsen(1,5mm) en enkels (2,5mm) voor snel uittrekken van het wetsuit tijdens de wissels.

Adviesprijs:

€ 349,-

2) Sailfish Attack wetsuit met lange mouwen

Het Sailfish Attack wetsuit met lange mouwen biedt je de ideale balans tussen prijs en prestaties, en is daarmee een goede keuze voor zowel beginnende als ervaren triatleten. Dit allroud wetsuit is speciaal ontworpen om je optimaal te ondersteunen bij het leveren van topprestaties tijdens het zwemmen, met de focus op drijfvermogen, comfort en bewegingsvrijheid.

Dankzij het hoogwaardige SCS #39-neopreen biedt de Sailfish Attack je een indrukwekkend drijfvermogen en minimaliseert het de weerstand van het water, waardoor je nog sneller en efficiënter kan zwemmen. Daarnaast zorgt de zachte, rekbare binnenvoering voor extra comfort, dit terwijl de Zero Resistance zijpanelen je energie helpen te besparen en je maximale bewegingsvrijheid garanderen bij elke slag.

Daarnaast zorgt de ergonomische pasvorm van het kruis, de benen en de heupen ervoor dat het wetsuits als gegoten zit, wat bijdraagt aan een optimale stabiliteit en hydrodynamische efficiëntie.

Specificaties:

Merk: Sailfish
Neopreen samenstelling: 39#Cell yamamoto neopreen 1,5mm op de schouders, 4,5mm op de borst en heup, 3-4mm op de dijbenen (met extra stability panel) en 2-4mm op de onderbenen.
Uitvoering: Voor mediors
Kleur: Zwart / rood (voor zowel heren & dames)
Geslacht: Heren / dames
Mouw lengte: Lange mouwen
Rits: Rits achterkant
Maatvoering:
Heren: XS, XSL, S, SL, M, ML, ML+, L, LT, XL
Dames: XS, S, SM, SML, M, L

Eigenschappen:

  • #39 Cell SCS Yamamoto Neopreen: Duurzaam en glad neopreen met speciale oppervlaktecoating, biedt een uitstekende flexibiliteit en vrijheid in de zwemslag.
  • Zachte rekbare binnenvoering: Flexibel binnenmateriaal voor uitzonderlijk comfort en minimaal krachtverlies in de schouder- en armzones.
  • Zero Resistance paneel: Vergroot okselpaneel voor maximale bewegingsvrijheid en efficiëntere zwemslagen.
  • Ergo Fit gesneden ontwerp: Ergonomisch aangepast paneelpatroon voor een perfecte pasvorm in kruis, benen en heupen.
  • Stabiliteitspaneel voor de heupen: Extra stabiliteit dankzij duurzaam binnenmateriaal, zorgt voor betere heupstabiliteit.
  • Onderarm paneel: Dun paneel voor verbeterde hydrodynamische eigenschappen en optimaal watergevoel tijdens de slag.

Adviesprijs:

€ 438,95

3) BTTLNS Rapture 3.0 wetsuit met lange mouwen

De BTTLNS Rapture 3.0 wetsuit met lange mouwen is een revolutionair instapmodel dat speciaal ontworpen is voor zwemmers die op zoek zijn naar een combinatie van geavanceerde technologie, comfort en prestaties. Deze nieuwste versie van de Rapture-serie is een grote stap voorwaarts dankzij de verbeterde materialen, structuur en pasvorm die je zwemervaring naar een hoger niveau tillen.

Bij de Rapture 3.0 is gebruik gemaakt van Yamamoto neopreen, wat zorgt voor een ongeëvenaarde flexibiliteit, comfort en bewegingsvrijheid. En dankzij de toepassing van 1.8mm Yamamoto #39cells neopreen op de armen, schouders en oksels, biedt dit wetsuit een uitzonderlijke flexibiliteit die nóg beter is dan zijn voorganger, de Rapture 2.0. Hierdoor kan jij vrij en soepel je zwembewegingen maken.

Voor de beginnende zwemmers en triatleten biedt de Rapture 3.0 je een optimaal drijfvermogen door het gebruik van 5mm neopreen op het onderlichaam. Dit helpt je om een hogere en stabielere positie in het water te krijgen en behouden, waardoor je jouw efficiëntie verhoogd en straks moeiteloos door het water glijdt. Daarnaast is de Rapture 3.0 voorzien van een SCS-coating die ervoor zorgt dat de waterweerstand tot een minimum beperkt wordt en je nóg sneller kan zwemmen.

Specificaties:

Merk: BTTLNS
Neopreen samenstelling: 39#Cell Yamamoto neopreen 1,8mm op de schouders, 4mm op de borst, 5mm op de onderbuik, dijbenen en heupen, 3-4,5mm op de onderbenen.
Uitvoering: Voor beginners
Kleur: Zwart / oranje (heren) & Zwart / blauw (dames)
Geslacht: Heren / dames
Mouw lengte: Lange mouwen
Rits: Rits achterkant
Maatvoering:
Heren XS, S, SM, ST, M, MT, ML, L, XL, XXL
Dames; XS, S, SM, ST, M, L, XL

Eigenschappen:

  • #39Cell SCS Yamamoto neopreen 1,8mm: Geplaatst op de armen, oksels en schouders voor optimale flexibiliteit.
  • 5mm Yamamoto #38cell Neopreen: Gebruikt op het onderlichaam voor een stabiele en hoge positie in het water.
  • Enkellaags hals constructie: Met laser cut van 2mm Smoothskin voor perfecte pasvorm en comfort.
  • Nano SCS coating: Verhoogt de hydrodynamica en minimaliseert waterweerstand.
  • 2.0mm Stretch RapidCuffs: Op polsen en enkels voor gemakkelijk aan- en uittrekken en minimale waterinstroom.

Adviesprijs:

€ 289,95

4) Orca Athlex Float wetsuit met lange mouwen

Met het Orcca Athlex Float wetsuit ben jij straks klaar om met gemak je triathlon- en zwemdoelen te bereiken. Dit wetsuit is de perfecte keuze voor triatleten en openwater zwemmers die extra drijfvermogen nodig hebben om een ideale positie in het water te krijgen. Als opvolger van de populaire Orca S9 wetsuit, biedt de Athlex Float je een perfecte balans tussen drijfvermogen en flexibiliteit, waardoor het een uiterste gebalanceerde wetsuit is voor zwemmers die extra ondersteuning nodig hebben voor de meest efficiënte zwemtechniek en waterligging.

Dankzij de zorgvuldig uitgedachte plaatsing van de panelen en materialen van verschillende diktes, zoals 4.5mm neopreen op de benen, zorgt dit wetsuit ervoor dat je horizontale en verhoogde positie in het water blijft behouden. Zo voorkom je zinkende benen en kan je sneller en efficiënter zwemmen. Daarnaast zorgen de dunnere materialen op het bovenlichaam ervoor dat je een hoge elasticiteit ervaart op de schouders, armen en je rug, zo kan je elke zwemslag vrij en zonder beperkingen doen.

De Athlex Float is voorzien van een SCS-coating, dit zorgt ervoor dat de waterweerstand geminimaliseerd wordt waardoor je sneller door het water kan zwemmen. Dit hydrodynamische voordeel maakt deze wetsuit ideaal voor zowel trainingen, wedstrijden en recreatief zwemmen.

Specificaties:

Merk: Orca
Neopreen samenstelling: 39#Cell Yamamoto neopreen 1,8mm op schouders, 4mm op de borst, 5mm op de onderbuik, dijbenen en heupen, 3-4,5mm op de onderbenen.
UitvoeringVoor beginners
Kleur: Zwart rood
Geslacht: Heren / dames
Mouw lengte: Lange mouwen
Rits: Rits achterkant
Maatvoering:
Heren 4, 5, 6, MT (of 6T genoemd), 7, 8, 9, 10, 11. Hierbij is maat 4 XS en maat 11 XXL.
Dames XS, S, ST, M, L, XL

Eigenschappen:

  • Maximaal drijfvermogen: Perfect voor zwemmers die extra ondersteuning nodig hebben bij het verkrijgen van een stabielere positie in het water.
  • Yamamoto 39# Cells neopreen: Combineert elasticiteit en flexibiliteit met een SCS-coating voor verbeterde hydrodynamica en snelheid.
  • Yamamoto 38# neopreen: 4.5 mm dik materiaal op de benen voor verhoogd drijfvermogen en comfort tijdens het zwemmen.
  • Hydrolite technologie: Maakt het wetsuit makkelijker te verwijderen tijdens wissels en verbetert de thermische isolatie.
  • USC nekconstructie: Laser gesneden en gecombineerd met Hydrolite voering voor een betere afdichting en minder schuring.

Adviesprijs:

€ 229,95

5) BTTLNS Tormentor 3.0 wetsuit met lange mouwen

Het BTTLNS Tormentor 3.0 wetsuit met lange mouwen is hét topstuk voor de gevorderde triatleten en zwemmers die op zoek zijn naar een wetsuit waarbij elke seconde telt. Bij de Tormentor 3.0 is goed gekeken naar de voorgaande modellen en is verder doorontwikkeld met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van triathlon wetsuits, waardoor het dé keuze is voor zwemmers en triatleten die streven naar de beste positie in het water en een maximale snelheid willen behalen.

De Tormentor 3.0 maakt gebruik van een unieke “one-piece shoulder panel” constructie, die ervoor zorgt dat je een ongeëvenaarde flexibiliteit en minimale energiebelasting ervaart. Het hoogwaardige #40 cells Yamamoto neopreen van 1mm loopt over de gehele borst, schouders en bovenarmen. Dit biedt je een maximale stretch tijdens iedere zwemslag, waardoor je een efficiëntere zwemtechniek kan toepassen en je uithoudingsvermogen langer kan behouden.

Voor de atleten en zwemmers die hun prestaties willen optimaliseren, biedt de Tormentor 3.0 extra drijfvermogen op precies de goede plaatsen dankzij het toepassen van 5mm NanoAerodome panelen op het middelpunt van je lichaam. Dit, in combinatie met de volledige SCS-coating (voor een betere hydrodynamica) en de Speed-Lift bijbeenpanelen zorgt het ervoor dat je een hogere, stabiele positie krijgt in het water waardoor je een krachtige beenslag kan uitvoeren voor maximale snelheid en je zo door het water vliegt.

Specificaties:

MerkBTTLNS
Neopreen samenstelling: 40#Cell Yamamoto neopreen 1mm op schouders, 5mm NanoAirdome op de borst en bovenbenen, 4,5mm op de dijbenen (stability panel), 3mm op de onderbenen.
UitvoeringVoor gevorderde
Kleur: Zwart rood grijs
Geslacht: Heren / dames
Mouw lengte: Lange mouwen
Rits: Rits achterkant
Maatvoering:
Heren: XS, S, SM, ST, M, MT, ML, L, XL, XXL
Dames: XS, S, SM, ST, M, L, XL

Eigenschappen:

  • De nieuwste technieken: Geavanceerde technische ontwikkelingen maken de Tormentor 3.0 tot een topmodel in zijn klasse.
  • One-Piece shoulder panel: Één doorlopend schouderpaneel van elleboog tot elleboog, ontwikkeld uit #40cell SCS Yamamoto neopreen van 1mm, biedt ongekende stretch en minimale energieverbruik.
  • Nano SCS-coating: Biedt minimale waterweerstand en verhoogt je snelheid in het water.
  • Een optimale zwempositie: NanoAerodome 5mm en Speed-Lift panelen zorgen voor een hoge, stabiele houding in het water, ideaal voor krachtige zwemmers.
  • Comfortabele V-hals: Lage, V-gesneden halsconstructie van 1 mm SCS Yamamoto neopreen voor maximaal comfort en minimale wrijving.
  • Speedcuffs: 1,5 mm Speedcuffs op polsen en enkels voor snelle overgangstijden en eenvoudig uittrekken van het wetsuit.

Adviesprijs:

€ 579,95

Bonus triathlon wetsuit: Zone3 Aspire wetsuit met lange mouwen

Het Zone3 Aspire wetsuit met lange mouwen is al een winnend wetsuit sinds 2008 en een van de meest geliefde en hoogst gewaardeerde suits op de markt. De Aspire staat bekend om zijn ongelofelijke eigenschappen die triathleten en openwaterzwemmers helpen om sneller te zwemmen met minder inspanning. De nieuwe versie is recentelijk op de markt gebracht en bied je nóg meer comfort en flexibiliteit en betere ligging waardoor het een ideale keuze is voor zwemmers van elk niveau.

Het Aspire wetsuit is gemaakt van premium SCS 40# cells Yamamoto neopreen, een van de beste neopreen soorten op de markt, welk bekend staat om zijn uitzonderlijke flexibiliteit en comfort. De nieuwe versie is voorzien van een 1,5mm dik schouder- en borstpaneel uit één stuk, waardoor je nog meer flexibiliteit ervaart. Het fijne hiervan is dat je hierdoor efficiënter kan zwemmen en energie besparen. Daarnaast is dit wetsuit ook voorzien van een SCS Nano coating, een waterafstotend materiaal dat de waterweerstand minimaliseert waardoor je nog sneller door het water kan gaan.

Wat de Aspire écht onderscheidt zijn de Aerodome panelen op de benen en heupen, deze zorgen voor 30% meer drijfvermogen dan het standaard neopreen. Hierdoor krijg je een betere lichaamshouding, ligging, in het water waardoor je minder snel vermoeid raakt zodat je jouw energie optimaal kan gebruiken.

Specificaties:

MerkZone3
Neopreen samenstelling:
UitvoeringVoor mediors
Kleur: Zwart / rood (heren), Zwart, roze (dames)
Geslacht: Heren / dames
Mouw lengte: Lange mouwen
Rits: Rits achterkant
Maatvoering:
Heren: S, SM, M, MT, L, XL, XXL
Dames: XS, S, SM, ST, M, ML, L, XL

Eigenschappen:

  • Premium Yamamoto neopreen: Gemaakt van 100% Yamamoto SCS #40 cell neopreen voor maximale flexibiliteit en comfort tijdens elke zwemslag.
  • One-Piece schouder- en borstpaneel: Innovatief 1,5 mm paneel dat uit één stuk is vervaardigd, biedt een groter bereik en verhoogde flexibiliteit per slag.
  • Aerodome Buoyancy panelen: Strategisch geplaatste panelen op de benen en heupen bieden tot 30% meer drijfvermogen, wat bijdraagt aan een betere lichaamshouding en minder vermoeidheid.
  • SCS nano coating: Een waterafstotende laag die de waterweerstand minimaliseert en de snelheid in het water verhoogt.
  • Silk-X voering: Nieuwe voering voor verbeterde comfort en soepele overgangen, vermindert wrijving tegen de huid.
  • COOL-SPOT voorarmpanelen: Verbetert het gevoel en de grip in het water voor een efficiëntere zwemslag.
  • Pro speed cuffs: Ontworpen voor een snelle verwijdering na het zwemmen, zodat je kostbare tijd bespaart tijdens de wissels.
  • B.R.E. technologie: Body Rotation Enhancement op de borst verbetert de rotatie en vergroot de afstand per slag.
  • Dubbelzijdige SCS kraagconstructie: Verbeterde kraag voor maximaal comfort en minimale schuring tijdens het zwemmen.
  • Mesh opbergtas: Inclusief gratis mesh tas voor gemakkelijk transport en opslag van het wetsuit.

Adviesprijs:

€ 474,95

Wat is een triathlon wetsuit?

Een triathlon wetsuit is een speciaal ontworpen zwempak die jou als triatleet helpt om efficiënter, sneller en comfortabeler te kunnen zwemmen tijdens de eerste fase van de triathlon. Gemaakt van neopreen, een flexibel en isolerend materiaal dat voor extra drijfvermogen zorgt, waardoor je als triatleet beter en vlakker op het wateroppervlak ligt waardoor je minder energie gebuikt. Deze energie kan je vervolgens weer goed gebruiken in de volgende fases van de triathlon. Daarnaast biedt een triathlon wetsuit je ook bescherming tegen de kou en minimaliseren ze de waterweerstand dankzij de gladde buitenlaag. Hierdoor kan je nog sneller door het water zwemmen.


Afhankelijk van de omstandigheden draag je vaak ook een trisuit onder het wetsuit. Het trisuit (heren / dames) draag je namelijk je gehele wedstrijd zodat je niet bij elke transitie je volledige outfit hoeft te wisselen en kostbare tijd verliest. Ben je ook nog op zoek naar een trisuit voor je triathlons? Lees dan ook eens de blog over waar je op met letten bij het uitzoeken van een trisuit.

Pro tip: Heb je een trisuit met korte mouwen en voel je hiervan belemmering onder je wetsuit in je zwemslag. Dan adviseren we je het om je trisuit half aan te doen, dit betekend dat je het ‘shirtje’ openrits en rondom je heupen laat hangen. Het wetsuit doe je er overheen. Hierdoor heb je geen last rondom je oksels van het trisuit. Zodra je uit het water komt doe je het wetsuit omlaag en trek je het trisuit omhoog.

Waarop kan je letten bij het uitzoeken van het beste wetsuit voor jou?

Als je een nieuwe triathlon wetsuit wilt uitzoeken dan zijn er verschillende belangrijke criteria die je kan meenemen tijdens je zoektocht. Het is namelijk belangrijk dat je nieuwe wetsuit perfect past bij jouw wensen en behoeften zodat jij het meeste uit je wedstrijden kan halen.

Kijk bijvoorbeeld naar welke afstand triathlon je wilt gaan doen. Triathlons zijn er in vele verschillende vormen en lengtes. Voor korte wedstijden kan je vaak prima vooruit met een basispak, voor middellange triathlons is een mid-range pak al snel wenselijk en als je gaat voor de ultieme triathlons dan wil je uiteraard een premium wetsuit hebben.

Een beetje afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan je ook nog kiezen tussen een mouwloos wetsuit of eentje met lange mouwen (de meeste triatleten zwemmen met lange mouwen). Lange mouwen bieden je meer bescherming en isolatie én kleden ook mooie af.

Een ander zeer belangrijk punt is de pasvorm. Het wetsuit moet namelijk goed aansluiten op je lichaam (een beetje strak) en vrijwel geen water doorlaten. (een klein beetje is niet erg dat hoort namelijk, en zorgt voor een isolerende werking).

Daarnaast zijn ook de wedstijdregels belangrijk, lees deze daarom altijd vooraf goed zodat je precies weet wanner je een wetsuit mag dragen en waaraan deze moet voldoen.

Benieuwd naar een uitgebreidere versie van waar je allemaal op kan letten? Lees dan ook eens onze blog: Waar op te letten bij het kopen van een triathlon wetsuit.

Wil je serieuzer aan triathlons mee gaan doen? Dan is het ook zeker de moeite waard om de blog over "wat je nodig hebt voor je eerste triathlon" te lezen. Hierin vertellen we precies welke uitrusting je allemaal nodig hebt zodat je straks het uiterste uit je triathlons kan halen.

man-en-vrouw-in-wetsuit-bij-oppenwater.jpg
vrouw-en-mannen-op-strand-in-wetsuits-en-triathlonpakken-omkleden_001.jpg

Ben je op zoek naar een nieuwe triathlon wetsuit en ben je op zoek naar advies?

Dan helpen onze triatlonspecialisten je graag verder met je vragen die je hebt omtrent het kiezen van je nieuwe wetsuit. Hierdoor kan jij straks een wel overwogen keuze maken zodat je straks met extra plezier je triathlons kan doen. Je kan contact opnemen met onze triathlonspecialisten via +31(0)413-256800stuur een e-mail of kom langs in onze triathlon winkel in Volkel, Nederland.

Wil je graag jouw gewenste wetsuits eerst passen en uitproberen in het water? Dat is ook mogelijk! Jaarlijks organiseren wij onze unieke wetsuit testdagen door heel Nederland en België waar jij in het openwater of binnenbad verschillende wetsuits in het water kan testen. Ben je benieuwd op welke dagen onze testdagen plaats vinden? Bekijk dan hier het overzicht van alle testdagen.

Waarom Triathlon24?

Home | Blog > De top 5 beste triathlon wetsuits

Print
Advies nodig?

Triathlon24.nl maakt gebruik van functionele en analytische cookies om u beter van dienst te kunnen zijn, daarnaast willen we graag uw toestemming voor onze marketing cookies waarmee wij u beter en persoonlijkere aanbiedingen kunnen doen op partnersites. Gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies?